Μιχάλης Παπαπέτρου 2

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου είναι μαέστρος, πιανίστας και ενορχηστρωτής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο και Μουσικολογία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου στην τάξη του B.Weil και K.v.Wildemann.

Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad-Reichenhall, την Ορχήστρα Εγχόρδων της Ingolstadt, την Ορχήστρα Εγχόρδων της Heilbronn, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα της ΕΛΣ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου ως βοηθός μαέστρου και προσκλήθηκε από το A.Devantgarde Festival του Μονάχου να προετοιμάσει τις όπερες των συνθετών P.Koeszeghy και S.Corbett (Kreatur 3 και Das Gesetz αντίστοιχα) σε πρώτη παγκόσμια. Διακρίθηκε, ανάμεσα σε 217 συμμετέχοντες, στο Διεθνή Διαγωνισμό Δημήτρης Μητρόπουλος για Διεύθυνση ορχήστρας, καθώς προκρίθηκε στους 8 καλύτερους του διαγωνισμού. Έχει διευθύνει τις όπερες “Suor Angelica”, “Il Tabarro”, “Idomeneo”, “Alcina”, “Pygmalion”, “La clemenza di Tito”, “Capuleti e Montecchi” κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Armonea Atenea, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Ρούμελης κ.α.

Εργάστηκε στο πρόγραμμα «Οι νέοι της Όπερας» της Εθνικής Λυρικής σκηνής ως μαέστρος και κορρεπετίτορας. Έχει μεταγράψει όπερες και οπερέττες για μικρότερα σύνολα και κυκλοφορεί ηχογράφηση δικής του διασκευής λαϊκών τραγουδιών της δεκαετίας 1945-1955 για σύνολο μπαρόκ που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017 και 2018 από το ΜΙΕΤ.


Τελευταίες Παραστάσεις